Je eigen gestookte whisky drinken. Hoe mooi is dat? Samen met onze distillateurs ga je aan de slag met je eigen whisky. Stap voor stap. Ga je voor rokerig of juist zacht? Het maakt niet uit; het wordt jouw whisky. Aan het eind van de avond neem je jouw whisky mee naar huis.

Wat gaan we doen?

Whisky maken natuurlijk. Maar we gaan niet alleen ‘maken’, maar ook leren. Waar komt whisky vandaan, welke smaakprofielen bestaan er, welke verschillende invloeden hebben de ingrediënten en wat heb je nodig voor de ultieme whisky? Wij raken er in ieder geval niet over uitgepraat.

Whisky workshop 

We gaan het hele proces stap voor stap doorlopen. Van graankorrel tot aan de druppel.

Allereerst beginnen we met het maken van stookbier. Je krijgt informatie over verschillende soorten graan, water en gist. En wat dit voor invloed heeft op de smaak. We gaan graan schroten en maischen en aan het einde van de avond voegen we gist toe.

Tijdens het maischproces hebben we tijd om te gaan distilleren. We gaan ons onderverdelen in groepjes van 2 personen. Iedere groep krijgt zijn eigen stookketel en maakt zijn eigen whisky. Het distillaat mengen we met water terug naar gewenste drinksterkte. En aan het eind van de avond gaat jou whisky mee naar huis.

De workshop is laagdrempelig en enorm leuk in groepsverband, bijvoorbeeld met vrienden of collega’s. Uiteraard kan je ook alleen komen.

Prijs: € 89,- p.p.

Direct reserveren

De workshop is inclusief:

– Koffie / thee
Bij binnenkomst serveren wij koffie en thee.

– Borrelplank / hapjes

– Mogelijkheid voor een proeverij

– Mogelijkheid voor transport van / naar OV

– Je eigen whisky mee naar huis

Duur: ~ 4 – 4.5 uur

Deelnemen

Geïnteresseerd? Reserveer een workshop via ons aanmeldformulier. Samen plannen we een geschikte datum in.