Tussen Hoenderloo en Deelen aan de zijkant van de Hoge Veluwe liggen de akkers van de Deelerhoeve. Oude woeste gronden zijn in de jaren 30 van de vorige eeuw in opdracht van de Fam Repelaer, ontgonnen en geschikt gemaakt voor de teelt van graan en aardappels.

Het gehele blok genaamd Deelerheide omvat ruim 100 hectare wat nu nog deels landbouw grond is. Op dit moment is er nog 2,5 hectare in gebruik voor duurzame teelt van graan en aardappels.

De akkers dragen de naam Deelerhoeve. In samenwerking met een bevriende akkerbouwer en distilleerderij de Tok wordt hier gerst verbouwd die gebruikt wordt voor het distilleren van Whisky en Jenever.

Brouwgerst van eigen teelt.

De brouwgerst voor de Tok producten wordt in eigen beheer geteeld met behulp van een antieke dorsmachine en een schoningsmachine die nog op het landgoed staan. We proberen deze machines te blijven gebruiken, zo nodig te restaureren en in de originele staat te behouden. De teelt van brouwgerst gebeurt zonder kunstmest of chemische bestrijdingsmiddelen.

De brouwgerst wordt op ambachtelijke manier verbouwd en gedistilleerd.

En dat proef je !

Direct reserveren

Tok Whisky uit Barneveld alvast reserveren

U kunt een of meerder flessen reserveren. Op dit moment liggen er 6 vaten te rijpen. Ook is het mogelijk om je eigen vat whisky te kopen. Van 10 tot 220 liter. Smaak naar keuze. Hoe stoer is dat!?

Tok Whisky Vat

Schotland

Een zwaar gerookte turf whisky, welke op een Laphroaig Quarter Cask ligt te rijpen.

Stevige turf smaak met een zacht zoete afdronk

Uitlevering rond december 2021.

Keuze is cask strength ( 60 – 65 % ALC)  of normale drinksterkte (43 – 50 % ALC)

UITVERKOCHT

Tok Whisky Vat

Port Portugal

De whisky is in januari 2021 op het vat gegaan. Dit maal op een mooi vers Port vat uit Portugal.

Deze whisky zal fruitige accenten krijgen en is zeer licht gerookt.

Het bijzondere van de whisky is dat we hiervoor het eerst het zelf graan verbouwd hebben. Het graan komt van de Deelerhoeve. Een stuk grond tussen Hoenderloo en Deelen. Dit wordt dus een 100 % Nederlandse single cask whisky met graan van de Veluwe. We verwachten dat de whisky begin 2024 uit het vat komt.

Keuze is cask strength ( 60 – 65 % ALC)  of normale drinksterkte (43 – 50 % ALC)

Direct reserveren

Tok Whisky Vat

Bourbon

De whisky is in januari 2021 op het vat gegaan. Ook deze whisky is van eigen graan van de Deelerhoeve.

Het vat is een Bourbon Heaven Hill. Heaven Hill Kentucky bourbon staat bekend om zijn warme vanille, honing en caramel smaken. Dat beloofd wat te worden ! Ook dit vat hopen we in 2024 te gaan bottelen.

Keuze is cask strength ( 60 – 65 % ALC)  of normale drinksterkte (43 – 50 % ALC)

Direct reserveren

Tok Whisky Vat

Rogge whisky

Rogge whisky, bekend om zijn kruidige frisse smaak ligt te rijpen op een whisky vat van de Schotse Highlands.

De smaak zal kruidig, soepel en licht worden. Bij het proeven van deze whisky zijn fruitige met name sinaasappelsmaken waargenomen. Nauwelijks rook of turf smaken.

Deze whisky is ondertussen gebotteld en valt te bestellen. Met zo’n 5 jaar op de teller een prachtige whisky! Keuze is cask strength ( 60 – 65 % ALC)  of normale drinksterkte (43 – 50 % ALC)

Direct reserveren