Hoe het begon

De Tok is een uit de hand gelopen hobby, vanaf 2016 zijn we al bezig met passie voor het vak. We zijn begonnen met het stoken van de koffielikeur in 2016, na veel proeven en testen zijn we na een aantal maanden tot de perfecte balans gekomen van ingredi├źnten. Met behulp van de zelfgebrande bonen van Sofia’s Coffee is dit onze bestseller! Toen het bleek dat de koffielikeur in de smaak viel zijn we meer soorten gaan ontwikkelen, waaronder drop, honing en oranjebitter. Tijdens de oranjedagen is de oranjebitter uiteraard een groot succes. Drop en honing daarentegen zijn eigenlijk gewoon het hele jaar door enorm lekker.
Na veel vraag voor Gin hebben we uiteindelijk ook besloten onze eerste Gin te maken, ook hier hebben we maanden op getest voordat we de geschikte formule hadden. Na meerdere proeverijen te hebben gewonnen (waaronder tegen de Gin van Jonnie Gastro) bleek dat de smaak gewoon ├ęcht goed is.

Tot slot zijn we eind 2017 begonnen met onze eigen Whiskey, hier waren eerder al plannen voor maar zijn niet van de grond gekomen omdat dit 3 jaar moet rijpen. We hebben dit opgelost door klanten nu al de kans te bieden een fles te reserveren. We hebben onze eigen Whiskey in twee eiken houten vaten staan bij Wijnwinkel van de Brink. Deze zullen in 2020 gebotteld en verkocht worden. Dit is Barneveldse eerste echte Whiskey wat nu al een groot succes is.

Proces

Gedistilleerd vanuit een karakteristieke schuur stoken we met een koperen ketel de beste dranken. Koper zorgt voor optimale smaakoverdracht in het destillaat met als resultaat hoogwaardige producten met kwaliteit en smaak als hoogste prioriteit. Daarnaast strijden passie, gevoel en uiterste perfectie om een eerste plaats.

Whisky workshop